A viharos szél megdolgoztatta a kisújszállási tűzoltókat

Megosztás

A megváltozott időjárási helyzet miatt megnőtt a tűzoltói beavatkozások száma országos szinten, így Szolnok megyében is. Kisújszálláson egy lakóház telefonkábelének tetőtartóját tépte ki a helyéről a viharos szél.

Ennek következtében az  úttest fölött átvezetett kábel veszélyesen belógott. A telefonkábelt a lakóház falán lévő dobozból a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság munkatársai kikötötté és azt az úttest túloldalán lévő telefonoszlopnál feltekerték. Az eset kapcsán kár nem keletkezett. A kábel le- vagy visszakötéséről a későbbiekben a Telekom gondoskodik.

Az erős szél és a sok csapadék miatt országszerte sok riasztást kaptak a tűzoltók, fák dőltek ki, ágak szakadtak le, pincék teltek meg vízzel. A Somogy megyei Inkén, a 61-es főút 169-es kilométerénél fa dőlt az útra, félpályán elzárta a közlekedést, a Veszprém megyei Zirc határában pedig egy fa dőlt a sínekre.

Ezen a héten erős éjszakai fagyok váltják a szeles időjárást: hajnalban mínusz 9 és mínusz 3 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Kapcsolódó cikkek